Сгъваемите гаражни врати „акордеон“

Сгъваемите гаражни врати „акордеон“ се състоят от няколко секции с уплътнения в ставите. Има два вида отваряне на акордеона: хоризонтален (нагоре-надолу) и вертикален (ляво-дясно). Типът на закрепване на сгънатите секции, отгоре или отстрани, зависи от вида на разкритието.

Най-често има порти, всяка листа от които се състои от два сгъваеми елемента, но е възможно и монтиране на трикратни листа и други. Можете също така да изберете ъгъла на сгъване – 90 ° или 180 °, крепежните елементи на крилата с капаче помежду си при отваряне на портата.

Монтаж на сгъваемите гаражни врати „акордеон“

Монтажът на плъзгащи се гаражни врати може да бъде разрешен само от собствениците на обширна площ. Тъй като крилото на вратата „оставя“ отстрани успоредно на предната част на гаража. И е необходима голяма площ за функционирането на работещия механизъм. Плъзгащите се порти са профили, в които е поставено платно, боядисано с емайл или дървени щанци.

Платното може да се състои от едно листо или две. Този тип работи в гаража не се използва толкова често поради своята строгост към пространството в близост до предната част на стаята. Най-често плъзгащите се порти могат да се наблюдават на входа на строителната площадка или в производствените помещения.

Въртяща се повдигаща гаражна врата

Последният тип гаражна врата е въртяща се повдигаща, състояща се от изцяло метален лист, издигащ се назад и нагоре към тавана на помещението. Повдигането се извършва на страничните и таванните релси с помощта на ролки. В повдигнато положение платното почти напълно влиза вътре в гаража, под тавана, оставяйки само малък „връх“ над входа. Най-често такива гаражни врати се инсталират в отопляемо помещение, тъй като вратите не предпазват от ниски температури.

Всеки автомобилист се отнася с автомобила си много отговорно и внимателно, следователно не само му осигурява правилно обслужване, но и се грижи за безопасността. Най-добрият дом за автомобил по всякакъв начин е гаражът. Основният елемент, от който зависят безопасността и комфортните условия за паркиране, е гаражната врата.