Как да отпушите канал, ако народните рецепти не работят?

За да отпушите канал има разнообразни методи и варианти.

Отпушването на тръбите от запушване в мивката без много усилия, е достатъчно да извършите няколко прости стъпки. Запушването се получава поради примеси във водата, корозия на тръбите или замърсявания, които се отмиват от съдовете. Нека да видим какви са ефективните начини за почистване на тръбите от запушвания.

Можете да използвате прахосмукачка за почистване на запушването, ако вашата прахосмукачка може да работи в режим на издухване.

Не бързайте да звъните на водопроводчик и да разглобявате сифона. Опитайте се да използвате специални химикали, които се продават в магазините за целта или пробвайте с водопроводен кабел.

Как да почистите тръбата от запушване с водопроводен кабел?

Почистване на тръби с водопроводен кабел(и как да го замените у дома). Ако мивката в кухнята се запуши силно, можете да използвате специален водопроводен кабел. Това метално устройство изглежда като четка с дълга гъвкава дръжка (продава се в хардуерните магазини).

Почистването на водопроводи с кабел е най-добро за метални конструкции – те могат дори частично да премахнат ръждата. Но методът не е подходящ за почистване на пластмасови тръби, тъй като съществува риск от увреждането им при прекомерно механично налягане. Кабелът се поставя в тръбата и се превърта.

Тук можете да насочите движението както от себе си, като натиснете запушването в канализационната тръба, така и към себе си, изваждайки тапата. Когато почиствате с кабел, периодично е необходимо да подавате вода в мивката, така че поток вода да изпуска освободеното замърсяване. Оставяме гореща вода за няколко минути, за да свалим остатъците от утайката в канализацията.

Ако в домакинството  Ви няма водопроводен кабел,  скойто можете да извършите действието по отпушване на канала, тогава на помощ ще дойде обикновена метална закачалка, от която можете да направите мини-кабел. Изрежете го с телени резачки, така че получената жица да има малка кука в края.