Още какво не знаем за сватбените покани по света и в годините

Сватбените покани по света. Съвременните младоженци и булки запазиха правото да разделят гостите на категории. Можете да използвате опцията за допълнителни вмъквания или да посочите директно в текста на сватбената покана, дали чакате конкретен гост на церемония на излизане или само на банкет, посочвайки адреса на само едно или и двете събития.

Сватбените покани по света били атрибут на лукса

Дълго време сватбените покани бяха атрибут на лукса и само горните слоеве на обществото прибягваха до тях. Може би, поради доста безплатния график на благородството от минали векове. Поканите бяха изпратени на гостите само 2 седмици преди сватбата. След Втората световна война населението на САЩ и Европа става по-богато. И в опит да имитира богатите и известни, обикновените граждани също започват да поръчват покани на своите тържества. Хората от средната класа обаче работеха в предприятия, където ваканциите трябваше да се вземат предварително. Оттук се появи поправка в етикета за доставка на покани за сватба. Официалната покана трябва да бъде с гостите един и половина до два месеца преди сватбата.

В САЩ и Европа, в тези държави, които се отличават особено по своето силно влияние и желание за планиране, също е обичайно да се изпраща сватбена покана-календар „Запазване на датата“ – „Запазване на датата“. В допълнение към около 6-12 месеца преди насрочването на датата на сватбеното събитие. В този календар се отбелязва денят, в който сте поканени на сватбата и е посочен градът, в който ще бъде отбелязан празникът. Обаче не са посочени подробности за точното място и час на тържеството. Това се прави, за да могат гостите предварително да обсъдят ваканциите си с началниците си. Особено често тези карти се изпращат от двойки, които планират сватба в чужбина или сватба през летните месеци, така че техните близки да не си купят билет за ваканция, вместо да са на сватбата им.