Обучение по програмиране за деца

Други характеристики на тази игра Лайбот за обучение по програмиране за деца

Предлага се за iOS, Android и Amazon

Многоезичен интерфейс, преведен на руски език

Kodable

Kodable е малко по-различен проект от тези, които споменахме по-горе. Създателите му предлагат не само игра на много нива за обучение по програмиране за деца, но и огромно количество допълнителни материали за учители и родители.

 

По принцип Kodable дава на учителите пълна учебна програма по K-5 (детска градина до 5 клас) и всички планове за уроци. Достъпът до тези материали е достъпен чрез уебсайта и мобилното приложение. Няма безплатна версия, с изключение на няколко урока за „Часа на кода“, достъпни на техния уебсайт.

Всички игри са разделени в две категории: за най-малките (4-7 години) и ученици (7-10 години). Първата част от курса ви позволява да започнете да учите, още преди детето да може да чете, чрез плъзгане и пускане на готови елементи. Като част от курса децата се учат да създават свои собствени характери и да изграждат нива, развиват критично мислене. На втория етап от обучението учениците вече ще преминат към изучаване на реален код, ще овладеят основите на обектно-ориентираното програмиране, JavaScript и Swift езици, игрален дизайн и разработване на персонажи.

Програмирането за деца от Kodable е:

Извънземна приключенска игра, обхващаща основни понятия, използвани във всички езици за програмиране: алгоритми, условия, цикли и функции

Възможност за обучение на уебсайта или чрез приложението iOS

Различни тарифни планове ($ 6.99 / месец, $ 49.99 / година, $ 120 – еднократна покупка на доживотен абонамент)

Планове на уроци за учители (в момента се предлагат само на английски език) и възможност за създаване на класове чрез добавяне на ученици.

За нас, Skillception, научете тук: https://skillception.com

Програмиране за ученици

Ако детето ви е завършило успешно всички нива на образователни игри от първия раздел, не спирайте дотук. Има и други игри и ресурси, които да инвестирате в програмиране, които ще ви помогнат да се потопите по-дълбоко в света на компютърните науки.