Как действа Редуктил?

Как действа Редуктил? Редуктил е медикамент, използван за подпомагане на хора със затлъстяване. Т.е. с индекс на телесна маса (ИТМ) ≥ 30 – да отслабнат. Преди лекар да Ви предпише Редуктил, трябва да сте опитали да отслабнете, като промените диетата си и увеличите ежедневната физическата активност, която правите.

Фактори, които увеличават риска от затлъстяване на индивида с наднормено тегло, включват:

Диабет;

Хиперлипидемия;

Хипертония.

Как действа Редуктил

Редуктил съдържа активната съставка сибутрамин, която действа като повишава нивото на химикали, намиращи се в мозъка -серотонин и норадреналин, които регулират апетита. Тези химикали изпращат сигнали, които казват на човек, че става гладен и трябва да се храни, или че се насища и трябва да спре да се храни. Сибутраминът предизвиква увеличаване на химикалите, които причиняват усещане за пълнота или ситост (т.е. потиска апетита) и следователно може да помогне за намаляване на количеството, което човек изяжда.

Редуктил също може да увеличи скоростта на метаболизма в покой на индивида или количеството енергия, което изразходва, когато почива. По време на отслабването е обичайно скоростта на метаболизма в покой (RMR) да намалява, тъй като количеството консумирана храна намалява. Това означава, че скоростта, с която тялото изгаря храната, се забавя, което има отрицателни ефекти върху загубата на тегло. Приемът на Редуктил може да спре това да се случи.

Препоръчителна доза Редуктил

Обикновено лекарят  предписва по 10 mg таблетка Редуктил всеки ден, която може да се приема със или без храна. Лекарят също ще предпише диета и упражнения, контролирани с калории и мазнини. Редуктил не е ефективен за намаляване на теглото, ако паралелно с приема му не се намалят калориите и да се увеличи физическата активност.

В специални случаи, когато индивидът не успее да отслабне след хранене с намалена калорийна диета, упражняване и приемане на 10 mg Редуктил всеки ден в продължение на 4-6 седмици, лекарят може да увеличи дозата до 15 mg на ден.

Редуктил обикновено се използва най-малко шест месеца и до две години.