Какво да напишем в текста на сватбените покани?

  1. Какво да напишем в текста на сватбените покани?

Когато се чудите какво да напишете в текста на сватбените покани, ето няколко съвета. На първо място трябва да бъде обръщението към госта. То може да бъде отправено както към един човек, така и към двойка или семейство. Вие трябва да решите дали да изпишете поотделно имената в текста на сватбените покани. Подобен жест би изразил уважение и специално отношение към всеки гост.

Съдържанието на сватбените покани уточнява поводът и точната дата на събитието, включително месеца, годината и деня от седмицата. Посочват се мястото и точният час на брачната церемония и празничния банкет.

Добър вариант е да добавите изискване за дрескод при мъжете и жените в сватбените покани. Това ще направи по-интересно преживяването за Вашите гости.

Какво още трябва да знаете?

Останалата важна според Вас информация може да бъде описана в придружаващата покана сватбена картичка. Това може да бъде карта до мястото на церемонията и банкета, както и например закачливо стихче или нещо друго, което Ви е хрумнало. Можете да напишете дори и пожеланието си за евентуален подарък, ако Ви е необходимо нещо конкретно. Ще бъде полезно да добавите в съдържанието на сватбените покани молба към гостите да уточнят дали ще могат да присъстват на сватбеното тържество. Това ще Ви позволи да определите точния брой гости предварително и да се погрижите за банкета.

Последното, което трябва да имате предвид за сватбените покани, са разведените и наскоро женени родители на булката и младоженеца. Обикновено сватбата се заплаща и извършва от родителите и те трябва да участват в нея. Не е необходимо да се канят новите съпруг или съпруга, ако тяхното присъствие може да причини някакви емоционални вреди.

И не забравяйте, само най-добрите послания в текста на сватбените покани могат да създадат истинска празнична атмосфера в този специален ден.