3 основни вида гаражни врати

При избор на гаражна врата, е важно да не се ръководим само от цената й. Нека разгледаме защо това е така.

Първо, струва си да започнем с факта, че всъщност на пазара има 3 основни типа гаражни врати.

Класически тип гаражни врати

Първият тип гаражни врати е класически – метални люлеещи се врати. Доскоро металните порти бяха единствената възможност – това са два метални листа, които висят на пантите и се заключват в средата.

Вторият тип гаражни врати е секционна врата. Крилото на вратата се състои от няколко секции, обикновено 5-6 във вътрешния вариант и 8-14 в индустриалния вариант, които се изкачват нагоре по водачите и забиват в тавана.

Третият тип гаражни врати е ролетна щора. Тези порти се състоят от тесни ивици – ролетни щори. Принципът на действие е много подобен на принципа на действие на секционните врати – те се издигат нагоре, но не под тавана, а се търкалят в барабан.

Информирайте се като ни се обадите на нас, ние сме професионалисти при производството на гаражни врати. Ивко Индъстри ООД, София, ул. „Българска легия“ 41-А, 1618 ж.к. Бъкстон. Телефон за контакт с нас: (02) 489 4919.

Металните гаражни врати ще бъдат най-евтините от видовете. Секционните гаражни врати ще бъдат най-скъпи като цена.

Енергоспестяващи свойства на гаражните врати

Металните гаражни врати ще бъдат най-студените, защото се състоят само от един лист метал, който е единствено боядисан с някаква боя, т. е. има само такова покритие.

Ролетните гаражни врати, ако планирате да направите топъл гараж, също не са подходящи, тъй като дебелината на ламелите е малка – максимум 14 мм. Секционните гаражни врати също са различни, тук всичко зависи от дебелината на секциите – 40 и 45 мм. Последните съответстват на енергоспестяването на тухлената зидария.

Ако планирате да направите работилница или искате да учите в гаража, или например да превърнете Вашият гараж в музикално студио, тогава определено се нуждаете от секционна гаражна врата.